Sårvård

BloodSTOP® Basic

Biokompatibel hemostatisk sårkompress


Produktfakta

BloodSTOP® Basic

  • Biokompatibel hemostatisk sårkompress
  • För kontroll av blödning från riv-, skär- och skrubbsår samt epistaxis och venpunktion
  • Minimerar risken för blodförlust och kontaminering genom att skapa en genomskinlig gel som försluter såret
  • Tillverkad av 100% naturligt material
  • pH-neutral (pH=7), icke-irriterande och vattenlöslig
  • Sterila singelförpackningar

Beskrivning: BloodSTOP® Basic är en hemostatisk sårkompress tillverkad av 100% naturlig eterifierad natriumkarboximetylcellulosa som är vattenlöslig, biokompatibel och pH-neutral. När BloodSTOP® kommer i kontakt med blod eller exsudat omvandlas den snabbt till en genomskinlig gel som fäster vid sårområdet och försluter såret. Väven kan klippas, vikas och läggas i flera lager för att anpassas efter blödningen.

Indikation: För externt, korttidsbruk för kontroll av blödning från riv-, skär-  och skrubbsår samt epistaxis, venpunktion och för sårvård som kräver en fuktig sårmiljö. För den allmänna befolkningen och (endast inom EU) för dem som tar blodförtunnande medel. Endast för utvärtes bruk.

Klassning: Medicinteknisk produkt klass IIb

Innehåll: 100% renad, vattenlöslig, företrad natriumkarboximetylcellulosa.

Hållbarhet: 5 år

 

Läs alltid bruksanvisningen före användning

BloodSTOP® ör ett registrerat varumärke tillhörande LifeScience PLUS Inc. BloodSTOP® och BloodSTOP® iX täcks av U.S. Patent No. 7,262,181.

 

Så fungerar
BloodSTOP® Basic

Vid kontakt med blod/exsudat bildas en skyddande, naturligt vidhäftande, genomskinlig gel som försluter såret, binder och aktiverar trombocyterna, accelererar koaguleringsprocessen och skapar en optimal sårläkningsmiljö. Detta minimerar risken för blodförlust och kontaminering.
 

Bruksanvisning

Intresserad av BloodSTOP® Basic?

För att handla i Medicatomas webshop behöver man vara kund. Kunder får inloggningsuppgifter som ger tillgång till webshopen.

Redan kund?


Kontakt

AB Atoma/Medicatoma
Vargmötesvägen 2D
186 30 Vallentuna
Tel: 08-59075400
info@medicatoma.se

Om Medicatoma

Medicatoma är leverantör av medicinska specialistprodukter inom områdena sårvård, fotvård och hygien. Vi strävar efter att tillhandahålla högkvalitativa produkter som kan bistå vårdgivare i sitt yrkesutövande och bidra till bättre vård.