Kirurgi

BloodSTOP® iX


Den nya generationens hemostatikum


BloodSTOP® iX

  • Resorberbart hemostatikum för kirurgisk användning
  • För utvärtes och invärtes bruk
  • Fullständigt resorberad inom 2-4 veckor
  • pH-neutral (pH=7) och icke-irriterande
  • Biokompatibel
  • Vattenlöslig
  • Sterila förpackningar

Beskrivning: BloodSTOP® iX är en biokompatibel hemostatisk väv av kirurgisk kvalitet, som är tillverkad av företrad natriumkarboximetylcellulosa. När BloodSTOP® iX kommer i kontakt med blod eller exsudat omvandlas den snabbt till en genomskinlig gel som försluter såret, minimerar blodförlust och sparar operationstid. Den genomskinliga gelen möjliggör för läkare att lätt övervaka såret. Den skapar även en naturlig, autolog, fuktig läkningsmiljö.

Indikation:
Utvärtes bruk: akut och terapeutisk användning för att stoppa blödning från huden och andra ytliga sår där det behövs ett tillfälligt blödningsstopp.
Invärtes bruk: stoppa blödning under och efter ett kirurgiskt ingrepp, kan användas på alla personer generellt och för personer som tar blodförtunnande medel.

Klassning: Medicinteknisk produkt klass IIb (utvärtes bruk), klass III (invärtes bruk)

Innehåll: 100% renad, vattenlöslig, företrad natriumkarboximetylcellulosa.

Hållbarhet: 5 år

 

Läs alltid bruksanvisningen före användning

BloodSTOP® ör ett registrerat varumärke tillhörande LifeScience PLUS Inc. BloodSTOP® och BloodSTOP® iX täcks av U.S. Patent No. 7,262,181.

Så fungerar BloodSTOP® iX

Bruksanvisning

för utvärtes bruk


Bruksanvisning
för invärtes bruk

 

En produkt - många appliceringsområden


En av de främsta egenskaperna med BloodSTOP® iX är dess mångfacetterade appliceringsområden - från generell kirurgi, tandextraktioner och epistaxis till trauma- och brännskador.

 

Allmänkirurgi

ÖNH

Dental

Brännskadevård

Intresserad av BloodSTOP® iX?

För att handla i Medicatomas webshop behöver man vara kund. Kunder får inloggningsuppgifter som ger tillgång till webshopen.

Redan kund?


Kontakt

AB Atoma/Medicatoma
Vargmötesvägen 2D
186 30 Vallentuna
Tel: 08-59075400
info@medicatoma.se

Om Medicatoma

Medicatoma är leverantör av medicinska specialistprodukter inom områdena sårvård, fotvård och hygien. Vi strävar efter att tillhandahålla högkvalitativa produkter som kan bistå vårdgivare i sitt yrkesutövande och bidra till bättre vård.