Fotvård

 

Om sortimentet

Produkterna på denna sida är särskilt utvalda för sin lämplighet inom fotvård. Sortimentet inkluderar fotvårdsprodukter, sårvårdsprodukter, hemostatiska sårkompresser samt desinfektions-, hygien- och hudvårdsartiklar.

Produktområden


Fotvård

Sårvård

Hygien

Fotvård


Våra fotvårdsprodukter omfattar produkter för att förebygga, skydda, korrigera och vårda många olika typer av fotproblem. Produkterna lämpar sig för användning av såväl vårdgivare i klinikbehandlingar som vid för- och efterbehandlingar av patienten själv.

CuraFoot


CuraFoot erbjuder produkter för att förebygga fot- och nagelsvamp och består av:
  • CuraFoot Antiseptiskt fotbad för profylaktisk behandling av fot- och nagelsvamp.
  • CuraFoot Svampdödande spray för fötter, naglar skor och ytor.
Båda produkterna är testade enligt EN 1650 och EN 13624 med 99,99% verkanseffekt på Trichophyton rubrum, den vanligaste orsaken till både fot- och nagelsvamp.

Produkterna lämpar sig för användning av såväl vårdgivare i klinikbehandlingar som vid för- och efterbehandlingar av patienten själv.

 

Mills


Mills erbjuder ett sortiment av fothälsofrämjande produkter som tagits fram i nära samarbete med fotvårdsspecialister och bygger på lång erfarenhet och gedigen kunskap inom fothälsa. De kännetecknas av högkvalitativa materialval som både är slitstarka, bekväma och hudvänliga. Sortimentet inkluderar produkter avsedda för att både förebygga och behandla många fotproblem och är indelade i kategorierna SKYDDA, KORRIGERA och VÅRDA.

Sårvård


Vårt sortiment inom sårvård inkluderar: BloodSTOP® Basic, en biokompatibel hemostatisk sårkompress för snabb kontroll av lättare blödningar; samt Vivamel, en serie sårvårdsprodukter med steril medicinsk kastanjehonung för behandling av ett brett spektrum av sår i olika faser av sårläkningsprocessen.

Vivamel


Vivamel består av en serie sårvårdsprodukter med steril medicinsk kastanjehonung. Produkterna kan användas inom podiatri vid alla typer av fot- och bensår, både akuta, kroniska, ytliga, djupa och infekterade. Särskilt bra även vid diabetesrelaterade sår, då kastanjehonung har påvisats inte påverka blodsockernivåerna. Kan även användas vid bränn- och skållningsskador på fötter och ben. I serien finns såväl steril kastanjehonung i tub som flera olika typer honungsindränkta kompresser för olika typer av sår och situationer.

 

Hemostatiska sårkompresser


BloodSTOP® Basic är en biokompatibel, hemostatisk (blodstoppande) sårkompress för snabb kontroll av blödningar från ex. skärsår, nagelband och näsblödning. Finns i två olika storlekar: BS-09 (2,5 x 2,5 cm) och BS-10 (5 x 5 cm). Lämplig för personer som tar blodförtunnande medel.

Hygien


En hygienisk klinikmiljö är viktigt för såväl patienter som personal. I vårt sortiment finns Proignaz® - ett innovativt, svensktillverkat, produktkoncept speciellt framtaget för att underlätta en hygienisk vardag och arbetsmiljö.

Desinfektion för hud & ytor


Etanolbaserade desinfektionsprodukter i innovativa aerosolsprejformat som förenklar applicering på både hud och ytor. Produkterna är effekttestade mot höljeförsedda virus, bakterier och jäst. Proignaz® 2-in-1 Desinfektionsspray är lämplig att ta med i fickan under arbetsdagen för att snabbt och enkelt kunna desinficera såväl händer som ytor. Proignaz® Ytdesinfektionsspray är lämpad för desinficering av större ytor på kliniken.

Hudvård efter handhygien


Goda hygienrutiner såsom frekvent handtvätt, desinficering samt användning av latexhandskar kan bidra till att torka ut huden. Proignaz® Hudmousse hjälper till att hålla händerna mjuka, smidiga och återfuktade. Moussen har en kladdfri formula som innehåller vårdande ingredienser som återfuktar och förstärker hudens naturliga skydds- och återhämtningsförmåga genom att bilda en barriär som stänger ute irriterande ämnen.

Erbjud Proignaz® till era kunder


Till 100 ml-flaskan Proignaz® 2-in-1 Desinfektionsspray har vi tagit fram ett specialanpassat produktställ som kan användas vid försäljning till klinikens kunder. Produktstället ingår vid köp av minst 2 st kartonger Proignaz® 2-in-1 Desinfektionsspray.

 

Intresserad av vårt sortiment?

Ansök om att bli kund


För att handla i Medicatomas webshop behöver man vara kund. Ansökan är enbart öppen för företag (inkl. enskild firma).

Redan kund?


Använd era inloggningsuppgifter för att få åtkomst till webshopen där ni kan se priser och göra beställningar.

Kontakt

AB Atoma/Medicatoma
Vargmötesvägen 2D
186 30 Vallentuna
Tel: 08-59075400
info@medicatoma.se

Om Medicatoma

Medicatoma är leverantör av medicinska specialistprodukter inom områdena sårvård, fotvård och hygien. Vi strävar efter att tillhandahålla högkvalitativa produkter som kan bistå vårdgivare i sitt yrkesutövande och bidra till bättre vård.