Fotvård

 

Om sortimentet

Produkterna på denna sida är särskilt utvalda för sin lämplighet inom fotvård. Sortimentet inkluderar fotvårdsprodukter, sårvårdsprodukter samt desinfektions-, hygien- och hudvårdsartiklar.

Fotvård

Våra fotvårdsprodukter omfattar produkter för att förebygga, skydda, korrigera och vårda många olika typer av fotproblem. Produkterna lämpar sig för användning av såväl vårdgivare i klinikbehandlingar som vid för- och efterbehandlingar av patienten själv.

CuraFoot

CuraFoot erbjuder produkter för att förebygga fot- och nagelsvamp och består av:
  • CuraFoot Antiseptiskt fotbad för profylaktisk behandling av fot- och nagelsvamp.
  • CuraFoot Svampdödande spray för desinficering av fötter, naglar skor och ytor.
Båda produkterna är testade enligt EN 1650 och EN 13624 med 99,99% verkanseffekt på Trichophyton rubrum, den vanligaste orsaken till både fot- och nagelsvamp. Produkterna lämpar sig för användning av såväl vårdgivare i klinikbehandlingar som vid för- och efterbehandlingar av patienten själv.

Mills

Mills erbjuder ett sortiment av fothälsofrämjande produkter som tagits fram i nära samarbete med fotvårdsspecialister och bygger på lång erfarenhet och gedigen kunskap inom fothälsa. De kännetecknas av högkvalitativa materialval som både är slitstarka, bekväma och hudvänliga. Sortimentet inkluderar produkter avsedda för att både förebygga och behandla många fotproblem och är indelade i kategorierna SKYDDA, KORRIGERA och VÅRDA.

Sårvård

Vårt sortiment inom sårvård består av Vivamel, en serie sårvårdsprodukter med steril medicinsk kastanjehonung för behandling av ett brett spektrum av sår i olika faser av sårläkningsprocessen.

Vivamel

Vivamel består av en serie sårvårdsprodukter med steril medicinsk kastanjehonung. Produkterna kan användas inom podiatri vid alla typer av fot- och bensår, både akuta, kroniska, ytliga, djupa och infekterade. Särskilt bra även vid diabetesrelaterade sår, då kastanjehonung har påvisats inte påverka blodsockernivåerna. Kan även användas vid bränn- och skållningsskador på fötter och ben. I serien finns såväl steril kastanjehonung i tub som flera olika typer honungsindränkta kompresser för olika typer av sår och situationer.

Hygien

En hygienisk klinikmiljö är viktigt för såväl patienter som personal. I vårt sortiment finns Proignaz® - ett innovativt, svensktillverkat, produktkoncept speciellt framtaget för att underlätta en hygienisk vardag och arbetsmiljö.

Proignaz®

Etanolbaserade desinfektionsprodukter i innovativa aerosolsprejformat som förenklar applicering på både hud och ytor. Produkterna är effekttestade mot höljeförsedda virus, bakterier och jäst. Proignaz® 2-in-1 Desinfektionsspray är lämplig att ta med i fickan under arbetsdagen för att snabbt och enkelt kunna desinficera såväl händer som ytor. Proignaz® Ytdesinfektionsspray är lämpad för desinficering av större ytor på kliniken.


Hudvård efter handhygien

Goda hygienrutiner såsom frekvent handtvätt, desinficering samt användning av latexhandskar kan bidra till att torka ut huden. Proignaz® Hudmousse hjälper till att hålla händerna mjuka, smidiga och återfuktade. Moussen har en kladdfri formula som innehåller vårdande ingredienser som återfuktar och förstärker hudens naturliga skydds- och återhämtningsförmåga genom att bilda en barriär som stänger ute irriterande ämnen.


Erbjud Proignaz® till era kunder

Till 100 ml-flaskan Proignaz® 2-in-1 Desinfektionsspray har vi tagit fram ett specialanpassat produktställ som kan användas vid försäljning till klinikens kunder. Produktstället ingår vid köp av minst 2 st kartonger Proignaz® 2-in-1 Desinfektionsspray.

Intresserad av sortimentet?

Ansök om att bli kund

För att handla i Medicatomas webbshop behöver man vara kund.

Redan kund

Befintliga kunder kan beställa produkter via Medicatomas webbshop.

Offertförfrågan

För upphandlingar och inköp av större kvantiteter ber vi er kontakta oss för offert.


Medicatoma arbetar efter målsättningen att tillhandahålla högkvalitativa produkter som kan bistå vårdgivare i sitt yrkesutövande och bidra till bättre vård för patienten. Sortimentet inkluderar produkter inom diagnostik, terapi, sårvård, hemostatikum, första hjälpen, fotvård och desinfektion. Medicatoma är en division inom AB Atoma, leverantör av hälsofrämjande produkter sedan 1930.