Sport & idrott

 

Om sortimentet

På denna sida presenteras produkter från vårt sortiment som valts ut för sin lämplighet inom sport och idrott. Sortimentet inkluderar bl.a. hemostatikum, sårvårdsprodukter, fotvårdsprodukter samt desinfektions-, hygien- och hudvårdsartiklar.

Produktområden


Hemostatikum

Sårvård

Fotvård

Hygien

Hemostatikum


Blödningar uppstår alltid mer eller mindre olägligt, inte minst i sport- och idrottssammanhang - ett sprucket ögonbryn efter en tackling, näsblödning efter en ihopnick, ett blödande skrubbsår efter ett fall. Ibland uppstår tyvärr även mer allvarliga blödningar, t.ex. artärblödningar till följd av skärskador. I vårt sortiment finns hemostatikum för alla olika typer av blödningar.

Den nya generationens hemostatikum

BloodSTOP® består av en väv gjord av 100% naturlig bomullscellulosa. Vid kontakt med blod eller sårvätska omvandlas väven till en transparent gel som försluter såret, minimerar blodförlust och förhindrar kontaminering. Det skyddande lagret skapar en optimal miljö för sårläkning. Väven kan klippas, vikas och läggas i flera lager för att anpassas efter blödningen. Finns i två varianter Basic och iX. Skillnaden ligger i vävens täthet där Basic är anpassad till lättare typer av blödningar medan iX har en tätare väv optimerad för att stoppa mer kraftiga blödningar. Båda varianterna har 5 års hållbarhet.


BloodSTOP® Basic - för lättare blödningar

BloodSTOP® Basic täcker behovet för att ta hand om de vanligaste blödningarna som kan uppstå i samband med utövande av sport och idrott, allt ifrån spruckna ögonbryn och skrubbsår till djupa skärsår och inte minst näsblödningar. BloodSTOP® är ett måste i varje utövares eller läkarteams första hjälpen-kit - stoppa blödningen snabbt och återgå till utövandet!

Lämplig även för personer som tar blodförtunnande medel.

Produkten kan användas på både människor och djur.


BloodSTOP® iX - för allvarliga blödningar

När det föreligger risk för mer kraftfulla och allvarliga blödningar, t.ex. artärblödningar från djupa skärsår efter en skridskoskena eller andra typer av traumasituationer, rekommenderar vi BloodSTOP® iX. BloodSTOP® iX uppnår snabb hemostas, ca 1-3 min för lättare typer av blödningar, samt kapillär, venös och lättare arteriell blödning, samt upp till 7 min för allvarlig arteriell blödning.

Lämplig även för personer som tar blodförtunnande medel.

Produkten kan användas på både människor och djur.

Sårvård


Precis som med blödningar är sårskador ett vanligt förekommande inslag inom sport och idrott. I vårt sortiment finns en innovativ serie sårvårdsprodukter baserade på steril, medicinsk kastanjehonung.

Vivamel - sårvårdsprodukter med honung


Vivamel är en serie sårvårdsprodukter med steril medicinsk kastanjehonung som kan användas vid olika typer av idrottsrelaterade sårskador, både akuta, ytliga, djupa och infekterade. Även friktionsskador och skavsår kan med fördel behandlas. Produkterna är säkra att använda för personer med diabetes, då kastanjehonung har påvisats inte påverka blodsockernivåerna.

Produkterna kan användas på både människor och djur.

Fotvård


Inom de flesta sporter och idrotter är fötterna ett viktigt, om inte det viktigaste, 'verktyget'. Det är därför av största vikt att fötterna får just den omvårdnad och uppskattning de förtjänar. Vårt sortiment inom fotvård omfattar produkter för att förebygga, skydda, korrigera och vårda många olika typer av fotproblem som kan uppstå i samband med sport och idrott.

Skydda, korrigera & vårda


Mills erbjuder fothälsofrämjande produkter med högkvalitativa materialval, framtagna i samarbete med fotvårdsspecialister. I sortimentet finns produkter som kan användas förebyggande för idrottsrelaterade problem på fötter och smalben, vid utövande av sportaktiviteter i t.ex. jogging-, löpar och golfskor, pjäxor, skridskor och vandringskängor, för att undvika friktion, skav, blåsor samt kalla och fuktiga fötter. Flera produkter lämpar sig även väl för användning av personer med diabetes.

Förebygg fot- & nagelsvamp


Fot- och nagelsvamp är ett vanligt förekommande problem som i synnerhet riskerar att drabba de som ofta vistas i varma och fuktiga miljöer som delas med andra, ex. duschar och omklädningsrum i arenor, simhallar, gym etc., där svampen trivs och kan spridas mellan personer. För att förebygga detta rekommenderar vi CuraFoot Antiseptiskt fotbad och CuraFoot Svampdödande spray båda med påvisad effekt på svampen Trichophyton rubrum, den vanligaste orsaken till både fot- och nagelsvamp.

Hygien


Betydelsen av god hygien för att undvika infektioner är allmänt känt, inte minst bland sport- och idrottsutövare som ofta tvingas vidta åtgärder för att säkerställa att man håller sig frisk och kan prestera på topp. Vårt sortiment inom hygien omfattar produkter för hudrengöring, desinfektion och hudvård.

Proignaz® - hygien tillverkad i Sverige


Proignaz
® erbjuder ett innovativt produktkoncept bestående av en unik 3-stegsserie byggd kring områdena rengör, desinficera och vårda.
Extra stor vikt har lagts vid att produkterna ska vara smidiga och enkla att ta med sig "on-the-go", något som lämpar sig särskilt väl i sport- och idrottssammanhang. Samtliga produkter är tillverkade i Sverige.

Rengör


Proignaz® Rengöringsskum kan användas som handtvätt när man saknar tillgång till tvål och vatten, t.ex. vid träning utomhus eller under resa. Lämpar sig även som rengöringsrutin innan desinficering. Produkten innehåller både rengörande samt flera hudvårdande och mjukgörande ämnen och är fri från parfym och konserveringsmedel. Förpackad i smidiga aerosolflaska som är enkel att ha med sig t.ex. i träningsväskan.

Desinficera


Desinfektionsprodukter i innovativa aerosolsprejformat som förenklar applicering på både hud och ytor.
Produkterna är effekttestade mot höljeförsedda virus (dit bl.a. corona-, influensa- och hepatit C-virus hör), bakterier och jäst. Proignaz® 2-in-1 Desinfektionsspray kan användas för både hud och ytor och är tack vare flaskans smidiga utformning det perfekta alternativet att ha med sig när man t.ex. reser kollektivt till och från träning och match eller besöker delade offentliga utrymmen såsom toaletter, omklädningsrum och gym. Proignaz® Ytdesinfektionsspray (500 ml) lämpar sig bäst för ledare och lokalansvariga att använda i och runt delade faciliteter, såsom omklädningsrum och toaletter.

Vårda


Proignaz® Hudmousse är en vårdande och skyddande hudmousse berikad med aloe vera och urea. Moussen återfuktar torr hud som kan uppstå efter frekvent handtvätt/desinficering och bildar en skyddande barriär som förstärker hudens naturliga skydds- och återhämtningsförmåga. Fri från parfym och konserveringsmedel.

 

Intresserad av vårt sortiment?

Vi välkomnar gärna förbund, landslag, klubbar, idrottsföreningar och idrottskliniker att bli kunder och handla från vårt sortiment.

Ansök om att bli kund


För att handla i Medicatomas webshop behöver man vara kund. Ansökan är enbart öppen för företag, organisationer och föreningar.

Redan kund?


Använd era inloggningsuppgifter för att få åtkomst till webshopen där ni kan se priser och göra beställningar.

Samarbeten


Vi diskuterar gärna samarbeten kring vårt sortiment med förbund, landslag, klubbar, idrottsföreningar och idrottskliniker. Skicka oss en förfrågan så hör vi av oss.

Kontakt

AB Atoma/Medicatoma
Vargmötesvägen 2D
186 30 Vallentuna
Tel: 08-59075400
info@medicatoma.se

Om Medicatoma

Medicatoma är leverantör av medicinska specialistprodukter inom områdena sårvård, fotvård och hygien. Vi strävar efter att tillhandahålla högkvalitativa produkter som kan bistå vårdgivare i sitt yrkesutövande och bidra till bättre vård.