Varumärken

 

Om våra
varumärken

I sortimentet finns både våra egna och noggrant utvalda samarbetspartners varumärken. Vår strävan om att enbart tillhandahålla högkvalitativa produkter som kan bistå vårdgivare och bidra till bättre vård säkerställs genom att vi uteslutande arbetar med väldokumenterade produkter som uppfyller såväl myndigheternas som våra egna, internt, högt ställda krav på funktion och säkerhet.

ANDNINGSVÅRD

Flaem

Flaem® har sedan grundandet 1966 utvecklats till en av världens ledande tillverkare av medicinteknisk utrustning inom områdena inhalationsbehandling och andningsvård. I sortimentet finns inhalationsutrustning, slemsugar och produkter för respiratorisk fysioterapi. Produkterna är utvecklade och tillverkade i Italien.


HEMOSTATIKUM

BloodSTOP® iX

BloodSTOP® iX är en ny generation hemostatika som erbjuder lösningar för såväl kirurgi, dental och akut traumavård. Den avancerade tekniken bidrar både till blödningskontroll och sårläkningsfrämjande.


FOTVÅRD

CuraFoot

CuraFoot är vårt eget varumärke inom fotvård. Under varumärket finns profylaktiskt behandlande fotbad vid fot- och nagelsvamp; hud- och ytdesinfektion med 99,99% svampdödande verkan; ureaberikad hudvårdande fotmousse med barriärfunktion.


DIAGNOSTIK, TERAPI & FOTVÅRD

Medel

Italienska Medel® är sedan grundandet 1966 en av ledarna inom produktion av elektromedicinsk utrustning och finns idag representerat på över sjuttio marknader runt om i världen. Under varumärket återfinns bl.a. blodtrycksmätare, pulsoximetrar och termometrar.


FOTVÅRD

Mills

Mills är ett välkänt och betrott varumärke bland såväl konsumenter som fotterapeuter i vårt östra grannland, Finland. Varumärket erbjuder fothälsofrämjande produkter utvalda i samarbete med fotvårdsspecialister och delas in i kategorierna skydda, korrigera och vårda.


DESINFEKTION & HYGIEN

Proignaz

Proignaz® är vårt eget varumärke inom desinfektion som erbjuder innovativa produkter speciellt framtagna för att underlätta en hygienisk vardag och arbetsmiljö. Produkternas smarta sprejformat underlättar applicering på både hud och ytor. Desinfektionsprodukterna är effekttestade mot höljeförsedda virus, bakterier och jäst.


SÅRVÅRD

Tosama

Slovenska Tosama grundades 1923 och har utvecklat, tillverkat och sålt hygienprodukter och medicinska förnödenheter i mer än ett sekel. I fabriken i Domžale, utanför Ljubljana, tillverkas över 1200 olika artiklar, huvudsakligen inom kategorierna sårvård och intimhygien. Tosama d.o.o. är bl.a. certifierat enligt ISO 9001, ISO 14001 och ISO 13485.


SÅRVÅRD

Vivamel

Vivamel är ett innovativt varumärke bestående av en serie sårvårdsprodukter baserade på medicinsk kastanjehonung. Produkterna kan användas för behandling av ett brett spektrum av sår, både kroniska och akuta, bl.a. infekterade sår, kroniska sår, bensår, diabetessår och brännsår.


Medicatoma arbetar efter målsättningen att tillhandahålla högkvalitativa produkter som kan bistå vårdgivare och bidra till bättre vård för patienten. Sortimentet inkluderar produkter inom andningsvård, diagnostik, kirurgi, sårvård, första hjälpen, tandvård, djurvård, hud- och fotvård samt desinfektion. Medicatoma är en division inom AB Atoma, leverantör av hälsofrämjande produkter sedan 1930.